Κόσμος Παρασκευή 18/12/2020, 15:41
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Γάλλος επιστήμονας δεν «βλέπει» επάνοδο πριν από το φθινόπωρο του 2021

Γάλλος επιστήμονας δεν «βλέπει» επάνοδο πριν από το φθινόπωρο του 2021

Η Γαλλία είναι απίθανο να έχει επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής πριν από το φθινόπωρο του 2021, καθώς η διάθεση των εμβολίων κατά της COVID-19 μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο από αυτόν που προβλεπόταν αρχικά, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.

«Τα εμβόλια αποτελούν μεγάλη πηγή ελπίδας, αλλά αν κοιτάξει κανείς τις δυνατότητες για τον εμβολιασμό που θα έχουμε στη Γαλλία και αλλού στην Ευρώπη, θα χρειαστούμε χρόνο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο ανοσολόγος Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

«Η παραγωγή των εμβολίων θα είναι πιο αργή από αυτό που προβλεπόταν πριν από 15 μέρες ή τρεις εβδομάδες», σημείωσε. «Δεν θα αντιμετωπίσουμε μια έλλειψη εμβολίων, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με κάτι που εξαπλώνεται περισσότερο με την πάροδο του χρόνου».

Ο Ντελφρεσί υπολόγισε ότι υπάρχουν 22 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία που είναι πιο ευάλωτοι από άλλους και ότι μπορεί να πάρει έως τον Μάιο για να εμβολιαστούν όλοι, προτού αρχίσει η διάθεση δόσεων του εμβολίου κατά της COVID-19 σε άλλους.

Στην ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να υφίστανται περιορισμούς στις καθημερινές τους ζωές στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της διασποράς του νέου κορωνοϊού μέχρι το φθινόπωρο του 2021, ο Ντελφρεσί απάντησε: «Πάνω κάτω».

Ο κόσμος στη Γαλλία θα μπορεί να αρχίσει να λαμβάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου αν η ΕΕ το εγκρίνει την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Τετάρτη ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Η Γαλλία κατέγραψε 18.254 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το περασμένο 24ωρο, δήλωσε χθες Πέμπτη ο διευθυντής δημόσιας Υγείας Ζερόμ Σαλομόν. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τις 20 Νοεμβρίου. Η Γαλλία βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, έχοντας καταγράψει περισσότερα από 2,42 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News