Κόσμος Τετάρτη 30/03/2022, 21:33
ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

Αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

Την περασμένη εβδομάδα, τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία είδαν αυξήσεις στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά 10% και 17% αντίστοιχα αναφέρει η Check Point Research σε νέα μελέτη της σχετικά με τις τάσεις επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας. Η CPR έχει επίσης παρατηρήσει μια αύξηση 16% στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης και μοιράζεται δεδομένα κυβερνοεπιθέσεων για χώρες, περιοχές του ΝΑΤΟ κ.α. Η CPR πιστεύει ότι οι χάκερ επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας από κάθε άποψη.

  • Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 18% υψηλότερος από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης
  • Στην APAC, οι μέσες εβδομαδιαίες επιθέσεις ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 16% υψηλότερες από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης
  • Στη Βόρεια Αμερική, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 14% υψηλότερος από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης
  • Στο Ισραήλ, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 14% υψηλότερος από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης, κυρίως σε κυβερνητικούς/στρατιωτικούς τομείς

Η Check Point Research (CPR) συνεχίζει να παρατηρεί αύξηση του αριθμού των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό ήταν 1697, 39% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 17% από την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό ήταν 1550, 22% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 10% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως

Η CPR παρακολουθεί και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως εν μέσω της τρέχουσας σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μέσες εβδομαδιαίες επιθέσεις ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 1290, 16% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 2% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Σε όλη τη μέχρι τώρα περίοδο της σύγκρουσης, ο μέσος εβδομαδιαίος ρυθμός επιθέσεων αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Κυβερνοεπιθέσεις ανά περιοχή

  • Στην Αφρική, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 2169, 7% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 1% από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το μέσο εβδομαδιαίο ποσοστό επιθέσεων αυξήθηκε κατά 2% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.
  • Στην APAC, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 1803, 16% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 2% από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το μέσο εβδομαδιαίο ποσοστό επιθέσεων αυξήθηκε κατά 7% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.
  • Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 1101, 18% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 5% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο μέσος εβδομαδιαίος ρυθμός επιθέσεων αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.
  • Στη Λατινική Αμερική, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 1773, 13% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 6% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο μέσος εβδομαδιαίος ρυθμός επιθέσεων αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.
  • Στη Βόρεια Αμερική, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 957, 14% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 5% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο μέσος εβδομαδιαίος ρυθμός επιθέσεων αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.

Αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων Ρωσίας – Ουκρανίας-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

SOS για απάτες δωρεών προς την Ουκρανία: Πώς πιάνουν θύματα στο Darknet

Έρευνα επενδυτών: Η μεγαλύτερη απειλή για τις αγορές είναι ένα λάθος πολιτικής από τη Fed

Προσοχή στις απάτες σε βάρος τουριστικών καταλυμάτων με το πρόσχημα της κράτησης δωματίων

Εφοδος ευρωπαϊκών αρχών στα γραφεία της Gazprom στη Γερμανία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News