Κόσμος Πέμπτη 24/03/2022, 18:40
ΚΟΣΜΟΣ

Ενίσχυση συνεργασίας ΕΕ – ΠΟΥ για υπηρεσίες υγείας στην Αφρική

Η ΕΕ ενισχύει τη συνεργασία με τον ΠΟΥ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και της πρόσβασης σε εμβόλια, φάρμακα και ιατρικές τεχνολογίες στην Αφρική

Ενίσχυση συνεργασίας ΕΕ – ΠΟΥ για υπηρεσίες υγείας στην Αφρική

Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα στη Γενεύη από την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν και τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Η Επίτροπος κ. Ουρπιλάινεν δήλωσε σχετικά: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΠΟΥ φιλοδοξούν από κοινού να ενισχύσουν τις τοπικές παραγωγικές ικανότητες και την πρόσβαση σε ασφαλή, αποτελεσματικά και, πρωτίστως, οικονομικώς προσιτά φάρμακα και εμβόλια. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Ομάδα Ευρώπη” για την τοπική παραγωγή στην Αφρική, συμφωνήσαμε σήμερα με τον Δρ Τέντρος να ενισχύσουμε τη στήριξη των προσπαθειών των Αφρικανών εταίρων μας να άρουν τα κύρια εμπόδια στην πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα, χρηματοδοτώντας συγκεκριμένα έργα με τουλάχιστον 24,4 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Μαζί, ενισχύουμε τα θεμέλια της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας, της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και της σημερινής και μελλοντικής υγειονομικής ασφάλειας».

Η συνεργασία της ΕΕ με τον ΠΟΥ θα στηρίξει τις προσπάθειες της Αφρικανικής Ένωσης για την αύξηση της τοπικής παραγωγής εμβολίων στην Αφρική για την Αφρική. Θα στηρίξει επίσης τους στόχους της Αφρικανικής Ένωσης σε τομείς όπως η απασχόληση και η ανάπτυξη, το εμπόριο και η επιστημονική συνεργασία. Κατά την αποστολή της στη Γενεύη, η Επίτροπος κ. Ουρπιλάινεν ανακοίνωσε επίσης στήριξη 14,4 εκατ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών (2022-2024) για την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Έγκριση προσωρινού πλαισίου στήριξης της οικονομίας – Τι περιλαμβάνει

Ε.Ε.: Προς συμφωνία για κοινή προμήθεια φυσικού αερίου, LNG και υδρογόνου

Αυξήθηκαν οι θάνατοι από αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News