Κόσμος Πέμπτη 24/03/2022, 08:52
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας μήνας πολέμου στην Ουκρανία: Σε διαδηλώσεις καλεί ο Ζελένσκι

Ένας μήνας πολέμου στην Ουκρανία: Σε διαδηλώσεις καλεί ο Ζελένσκι

Έκκληση στους πολίτες όλου του κόσμου να βγουν στους δρόμους «στο όνομα της ειρήνης» και να κάνουν διαμαρτυρίες κατά του πολέμου της Ρωσίας απευθύνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. 

Η έκκληση του Ζελένσκι έρχεται καθώς οι διεθνείς ηγέτες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μία σειρά από έκτακτες Συνόδους Κορυφής στην Ευρώπη, προκειμένου να εντείνουν τις πιέσεις προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο. 

Σε βίντεο που γύρισε αργά χθες το βράδυ από τους άδειους δρόμους του Κιέβου, ο εμφανώς κουρασμένος Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία «περιμένει ουσιαστικά βήματα» από τις συνόδους του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επανέλαβε τα αιτήματά του για no-fly zone, αεροπλάνα και τανκς. 

«Η σταθερή θέση μας θα εκπροσωπηθεί σε αυτές τις τρεις συνόδους. Σε αυτές τις τρεις συνόδους θα δούμε: Ποιος είναι φίλος, ποιος είναι σύμμαχος και ποιος μας πρόδωσε για τα χρήματα», είπε. 

«Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο», πρόσθεσε μιλώντας στα αγγλικά. «Ελάτε από τα γραφεία σας, τα σπίτια σας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ελάτε στο όνομα της ειρήνης, ελάτε με ουκρανικά σύμβολα για να στηρίξετε την Ουκρανία, να στηρίξετε την ελευθερία, να στηρίξετε τη ζωή». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News