Κόσμος Τετάρτη 23/03/2022, 22:32
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ρωσία: Οι αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στο Google.News

Ρωσία: Οι αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στο Google.News

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης (Roskomnadzor) απέκλεισε τη διαδικτυακή ειδησεογραφική πύλη Google.Νews, με την κατηγορία ότι διευκόλυνε την πρόσβαση σε «ψευδείς» πληροφορίες για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Γενικής Εισαγγελίας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία χωρίς να τα κατονομάζει.

Η Google.news παρείχε πρόσβαση σε «πολλά δημοσιεύματα και υλικό που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο ουκρανικό έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές αρχές εντείνουν τον έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης. Σε πολλά, μεταξύ των οποίων και στο BBC, απαγορεύτηκε η πρόσβαση. Δικαστήριο της Μόσχας χαρακτήρισε «εξτρεμιστικές» τις αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Roskomnadzor κατηγόρησε για «τρομοκρατικές» ενέργειες το Google και το YouTube, κάνοντας το πρώτο βήμα για την απαγόρευσή τους.

Με βάση έναν νέο νόμο που ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου, όποιος μεταδίδει «ψευδείς» πληροφορίες για τον ρωσικό στρατό κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.

Πηγή: AFP

 

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Πώς τα δυτικά ΜΜΕ διαπερνούν το «σιδηρούν παραπέτασμα» του Πούτιν

Γιατί ο ρωσικός λαός χρειάζεται τις τεχνολογικές πλατφόρμες να παραμείνουν στην χώρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News