Κόσμος Δευτέρα 21/03/2022, 19:06
ΚΟΣΜΟΣ

Προσθήκη νέας λειτουργίας ανάκλησης στο ψηφιακό πιστοποιητικό covid της ΕΕ

Ενώ αρκετά κράτη μέλη έχουν ήδη αναπτύξει συστήματα ανάκλησης σε εθνικό επίπεδο, το νέο σύστημα σε επίπεδο ΕΕ θα επιτρέψει την ασφαλή και αποτελεσματική ανάκληση διασυνοριακά, μέσω του EU Gateway

Προσθήκη νέας λειτουργίας ανάκλησης στο ψηφιακό πιστοποιητικό covid της ΕΕ

Έναν νέο μηχανισμό ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον οποίο είναι δυνατή η ανάκληση πλαστών ή εσφαλμένων ψηφιακών πιστοποιητικών COVID σε επίπεδο ΕΕ.

Συγκκριμένα, με το μέτρο αυτό, όταν ένα πιστοποιητικό ανακαλείται σε ένα κράτος μέλος, θα φαίνεται άκυρο και στα υπόλοιπα κράτη μέλη. Από τον Ιούλιο του 2021 που ξεκίνησε να λειτουργεί το σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ, έχουν εκδοθεί πάνω από 1,7 δισ. πιστοποιητικά. Τα πιστοποιητικά της ΕΕ βοήθησαν στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και λόγω τις επιτυχίας τους αυτής ενίοτε αποτελούν στόχο απατεώνων. Παρόλα αυτά, ο συνολικός αριθμός των πλαστών ή λανθασμένων πιστοποιητικών παραμένει πολύ χαμηλός.

Όταν εντοπίζονται πλαστά ή λανθασμένα πιστοποιητικά είναι σημαντικό να μπορούν να ανακληθούν. Ενώ αρκετά κράτη μέλη έχουν ήδη αναπτύξει συστήματα ανάκλησης σε εθνικό επίπεδο, το νέο σύστημα σε επίπεδο ΕΕ θα επιτρέψει την ασφαλή και αποτελεσματική ανάκληση διασυνοριακά, μέσω του EU Gateway.

Η βελτίωση αυτή αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη στο σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια πανδημίας: Τα δέκα μαθήματα που πήραμε

ΠΟΥ: Ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως

Πώς αναγνωρίζονται οι εμβολιασμοί που έγιναν στο εξωτερικό – Διαδικασία και προϋποθέσεις

Ε.Ε.: 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα κατά της ενεργειακής φτώχειας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News