Κόσμος Σάββατο 19/03/2022, 07:35
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Υπό προϋποθέσεις θα πάω στο Κίεβο

Μακρόν: Υπό προϋποθέσεις θα πάω στο Κίεβο

Ανοιχτή την πιθανότητα νέας επίσκεψης του στο Κίεβο άφησε χθες ο Γάλλος πρόεδρος. «Δεν αποκλείω τίποτα» είπε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. «Ευθύνη μου όμως είναι να ενεργήσω χρήσιμα, όταν είναι η κατάλληλη στιγμή και οι προϋποθέσεις» υπογράμμισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε μάλιστα πλήρη διαχωρισμό ανάμεσα στον ρωσικό λαό και τον πρόεδρο Πούτιν. «Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι ο ρωσικός λαός δεν θέλει τον πόλεμο στην Ουκρανία γιατί πρόκειται για αδελφούς λαούς. Βρίσκεται όμως κάτω από μεγάλη καταπίεση και πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για τραύματα που θα μείνουν για δεκαετίες»

«Είναι μεγάλη η ευθύνη του Ρώσου πρόεδρου απέναντι στη χώρα του και στο λαό του, πρόκειται για τραύματα που θα μείνουν για δεκαετίες. Του το έχω ήδη πει σε προηγούμενη επικοινωνία και σκοπεύω να του το ξαναπώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εμμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα που έχει για τους λαούς «η ελεύθερη και προσβάσιμη ενημέρωση». 

Θύμισε ότι το 2017 χρειάσθηκε να κάνει και ο ίδιος ένσταση στον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι για τις παρεμβάσεις του καναλιού Σπούτνικ στην τότε εκλογική διαδικασία για την προεδρία. Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι είναι επιτακτικό να τεθούν νέοι ρυθμιστικοί κανόνες δεοντολογίας για  την προστασία από την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα». 

Πηγή: DW.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News