Κόσμος Παρασκευή 18/12/2020, 06:48
ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: «Πράσινο φως» της επιτροπής ειδικών στο εμβόλιο της Moderna

HΠΑ: «Πράσινο φως» της επιτροπής ειδικών στο εμβόλιο της Moderna

Η αμερικανική Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) θα κινηθεί «με ταχύτητα» προς την έγκριση με τη διαδικασία του κατεπείγοντως του εμβολίου της Moderna για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19, καθώς η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων ενέκρινε το εμβόλιο, σε ένα ακόμη βήμα που θα επιτρέψει την κυκλοφορία του.

Με την έγκριση από το πάνελ των εμπειρογνωμόνων, εξασφαλίζεται και δεύτερη εναλλακτική εμβολίου προστασίας κατά του κορωνοϊού, την ώρα που οι χώρες του Βορείου Ημισφαιρίου παλεύουν για την αντιμετώπιση του δεύτερου και πιο σφοδρού κύματος της πανδημίας.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ψήφισε ομόφωνα (20-0) υπέρ του εμβολίου της Moderna και με μία αποχή, κρίνοντας ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερισχύουν των κινδύνων σε ανθρώπους ηλικίας 18 ετών και άνω.

Πριν από μία εβδομάδα, το ίδιο πάνελ είχε δώσει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, το οποίο εγκρίθηκε και επισήμως από την FDA μία ημέρα αργότερα. Η έγκριση της FDA στο εμβόλιο της Moderna αναμένεται σήμερα, προσφέροντας ελπίδα για τις ΗΠΑ, που θρηνούν περισσότερους από 300.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό και θλιβερό ημερήσιο ρεκόρ 3.580 θανάτων την Τετάρτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News