Κόσμος Δευτέρα 14/03/2022, 09:21
ΚΟΣΜΟΣ

Μαριούπολη: Πέθανε η έγκυος που συγκλόνισε τον κόσμο

Μαριούπολη: Πέθανε η έγκυος που συγκλόνισε τον κόσμο

Η εικόνα μίας εγκύου να μεταφέρεται πάνω σε φορείο έπειτα από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, έκανε πριν από μερικές ημέρες τον  γύρο του κόσμου. Όπως μεταδίδει σήμερα το Associated Press, η γυναίκα αλλά και το μωρό της πέθαναν. 

Στις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο που είχαν τραβήξει δημοσιογράφοι του AP έπειτα από την επίθεση στο νοσοκομείο, εμφανιζόταν η γυναίκα να χαϊδεύει την ματωμένη κοιλιά της, καθώς οι διασώστες τη μετέφεραν βιαστικά ανάμεσα στα συντρίμμια. Ήταν από τις πιο άσχημες εικόνες του πολέμου στην Ουκρανία που σήμερα συμπληρώνει την 19η ημέρα του, καθώς αποτύπωνε τη φρίκη των επιθέσεων σε βάρος αθώων. 

Μαριούπολη: Πέθανε η έγκυος που συγκλόνισε τον κόσμο-1
φωτ.: AP

Σύμφωνα με το AP, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, ακόμα πιο κοντά στην πρώτη γραμμή, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν ζωντανή. Όταν συνειδητοποίησε ότι έχανε το μωρό της τους είπε «σκοτώστε με τώρα!». 

Ο χειρούργος Timur Marin βρήκε τη λεκάνη της γυναίκας χτυπημένη και τον μηρό της εξαρθρωμένο. Οι γιατροί πραγματοποίησαν καισαρική, όμως το μωρό δεν έδινε σημάδια ζωής. 

Μαριούπολη: Πέθανε η έγκυος που συγκλόνισε τον κόσμο-2
φωτ.: AP

«Πάνω από 30 λεπτά προσπαθειών ανάνηψης της μητέρας δεν έφεραν αποτελέσματα», είπε ο Marin. «Και οι δύο πέθαναν». 

Πάνω στο χάος της στιγμής, οι γιατροί δεν είχαν χρόνο να σημειώσουν το όνομά της, πριν ο σύζυγός της και πατέρας του παιδιού έρθει για να παραλάβει την σορό της. Τουλάχιστον ήρθε κάποιος να την πάρει και δεν κατέληξε στους μαζικούς τάφους όπου θάβονται πολλοί από τους νεκρούς της Μαριούπολης, είπαν στο AP. 

Μαριούπολη: Πέθανε η έγκυος που συγκλόνισε τον κόσμο-3
φωτ.: AP

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική πλευρά έχει χαρακτηρίσει τις εικόνες από το χτύπημα στο μαιευτήριο ως «fake news», λέγοντας ότι μία από τις γυναίκες που εμφανίζεται να φεύγει από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο, με αίματα στο πρόσωπό της, είναι ηθοποιός με μακιγιάζ. Η blogger Mariana Vishegirskaya γέννησε το κοριτσάκι της μία ημέρα μετά το χτύπημα. 

Μαριούπολη: Πέθανε η έγκυος που συγκλόνισε τον κόσμο-4
φωτ.: AP

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ουκρανία: Μαιευτήριο στη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News