Κόσμος Πέμπτη 17/12/2020, 15:26
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν δεν κάνει το εμβόλιο Sputnik V

Γιατί ο Πούτιν δεν κάνει το εμβόλιο Sputnik V

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάλεσε τον ρωσικό λαό να κάνει το εμβόλιο Covid-19, προς το παρόν όμως, ο ίδιος δεν πρόκειται να εμβολιασθεί. Κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο Πούτιν παρότρυνε των ρωσικό λαό να εμβολιασθεί με το εμβόλιο «Sputnik V» που έχει αναπτύξει η Ρωσία, δηλώνοντας ότι θα το κάνει και ίδιος όταν έλθει η ώρα.

«Σύμφωνα με τους υγειονομικούς μας, τα εμβόλια προορίζονται αρχικά για ανθρώπους συγκεκριμένης ηλικίας… άνθρωποι σαν και μένα δεν επιτρέπεται προς το παρόν να κάνουν το εμβόλιο. Είμαι πολίτης που σέβεται τις επιταγές του νόμου και ακούω πάντα αυτό που συστήνουν οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, γι’ αυτό και δεν έχω ακόμη εμβολιασθεί. Αλλά σίγουρα θα το κάνω μόλις επιτραπεί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε το ρωσικό εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό. «Δεν βλέπω γιατί θα πρέπει κάποιος να φοβάται να εμβολιασθεί», ανέφερε, για να προσθέσει ότι προτεραιότητα της Ρωσίας ήταν να εμβολιάσει τους πολίτες της και γι αυτό ενισχύει τη δυναμικότητα παρασκευής εμβολίων.

Το Sputnik V έχει δοκιμασθεί σε εθελοντές ηλικίας 18-60 ετών και συστήνεται για άτομα εντός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Ο Πούτιν, που είναι 68 ετών, δεν πληροί τα κριτήρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News