Κόσμος Πέμπτη 17/12/2020, 13:13
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Φον ντερ Λάιεν: Στις 27, 28 και 29 αρχίζει ο εμβολιασμός στην ΕΕ

Φον ντερ Λάιεν: Στις 27, 28 και 29 αρχίζει ο εμβολιασμός στην ΕΕ

«Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ε.Ε. θα ξεκινήσουν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου», δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. «Είναι η στιγμή της Ευρώπης» σημείωσε μέσω Twitter και πρόσθεσε: «Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί».

Φον ντερ Λάιεν: Στις 27, 28 και 29 αρχίζει ο εμβολιασμός στην ΕΕ-1

Στέλιος Πέτσας

«Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ παίρνει τα εμβόλια που αναλογούν στον πληθυσμό του», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε στην πρώτη φάση ενός τιτάνιου έργου» και πως «τα πρώτα εμβόλια θα φτάσουν πιθανότατα στα τέλη της χρονιάς». Συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «σχεδιάζουμε τον εμβολιασμό με όσα έχουμε στα χέρια μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις ποσότητες εμβολίων που θα λάβει η χώρα τον Φεβρουάριο, απάντησε ότι «υπάρχουν συμβόλαια προαγοράς, αλλά δεν θέλω να μιλήσω ακόμα για τον Φεβρουάριο, είμαστε επιφυλακτικοί, θα δούμε πώς θα πάει ο Ιανουάριος».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε ότι «η ανοσία του πληθυσμού θα αργήσει να έρθει», επισημαίνοντας ότι «για μήνες θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που ρίξουν το επιδημιολογικό φορτίο και θα απελευθερώσουν κλίνες ΜΕΘ στο σύστημα Υγείας».

Στέλλα Κυριακίδου

Οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει να είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα έχουν ισότιμη αντιμετώπιση στο θέμα.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει απ’ όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους για την άμεση έναρξη των εμβολιασμών κατά της covid-19.

Διαβεβαίωσε ότι όλες οι χώρες θα αντιμετωπιστούν με ισότιμο τρόπο στη διανομή του εμβολίου. «Ασφαλείς και αποτελεσματικοί εμβολιασμοί θα είναι διαθέσιμοι για όλα τα κράτη μέλη την ίδια ώρα και υπό τους ίδιους όρους. Καμία χώρα μέλος δεν θα έχει προτεραιότητα έναντι μιας άλλης και κάθε χώρα θα λάβει τον ίδιο αριθμό δόσεων (του εμβολίου) ανάλογα με τον πληθυσμό της», σημείωσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News