Κόσμος Παρασκευή 4/03/2022, 19:48
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Επτά νεκροί σε βομβαρδισμό έξω από το Κίεβο

Κίεβο: Επτά νεκροί σε βομβαρδισμό έξω από το Κίεβο

Τουλάχιστον επτά πολίτες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν στο Κίεβο έπειτα από νέο βομβαρδισμό, όπως μετέδωσε το Sky News.

H επίθεση έγινε σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα. Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι ακούστηκαν μια σειρά από απανωτές εκρήξεις.

Να σημειωθεί πως σήμερα Παρασκευή, η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε πως από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί 331 άμαχοι και 675 έχουν τραυματιστεί, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Μεταξύ των 331 νεκρών συγκαταλέγονται 19 παιδιά, ανέφερε. Σύμφωνα με την Υπηρεσία που διαθέτει παρατηρητές στην Ουκρανία, τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό, συστήματα ρουκετών πολλαπλής εκτόξευσης και βομβαρδισμούς με πυραύλους και αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, το AFP επικαλούμενο σύμβουλο του Ζελένσκ, γνωστοποίησε ότι ο τρίτος γύρος συνομιλιών των Ουκρανών με Ρώσους αξιωματούχους θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Πυρηνικός συναγερμός στην Ζαπορίζια – Έκκληση ηγετών για εκεχειρία

Πόσους πυρηνικούς αντιδραστήρες έχει η Ουκρανία;

Ουκρανία: Οι δύο πόλεις-κλειδιά για την επιτυχία της Ρωσίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News