Κόσμος Πέμπτη 17/12/2020, 11:31
ΚΟΣΜΟΣ

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν

Θετικός στον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Ο πρόεδρος της Γαλλίας βρέθηκε θετικός μετά από τεστ RTPCR στο οποίο υποβλήθηκε αφότου εμφάνισε συμπτώματα. Θα τεθεί σε απομόνωση για επτά ημέρες, αλλά σύμφωνα με το μέγαρο των Ηλυσίων θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Ωστόσο θα ακυρώσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του και στο εξής θα έχει τηλεδιασκέψεις.

Το γραφείο του Γάλλου προέδρου έχει ξεκινήσει διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών που είχε ο Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να τις ενημερώσει για την εξέλιξη. 

Η είδηση έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων στη Γαλλία, όπου καταμετρήθηκαν χθες 17.615 νέες μολύνσεις. Η αύξηση αυτή ήταν η μεγαλύτερη που καταγράφηκε από τις 21 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο γαλλικό κοινοβούλιο για τη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους η Γαλλία θα παραλάβει περίπου 1,16 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Συνολικά η Γαλλία έχει παραγγείλει περίπου 200 εκατομμύρια δόσεις, που επαρκούν για να εμβολιαστούν 100 εκατομμύρια άνθρωποι. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News