Κόσμος Τρίτη 1/03/2022, 18:04
ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Στη Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδίζεται το Κίεβο

Βίντεο και φωτογραφίες από τις εκρήξεις

Στη Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδίζεται το Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην πόλη της Χερσώνας στα νότια της Ουκρανίας, αλλά η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει το κτίριο της διοίκησης της πόλης, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εσωτερικών Βαντίμ Ντενισένκο.

Εντωμεταξύ, βομβαρδισμοί και εκρήξεις λαμβάνουν χώρα από το απόγευμα στο κέντρο του Κιέβου, ενόσω ο ρωσικός στρατός φαίνεται ότι κλιμακώνει την επίθεση στα ουκρανικά εδάφη, λίγες ώρες πριν τον β’ γύρο των διπλωματικών επαφών στη Λευκορωσία. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, από το απογευμα πύραυλοι και ρουκέτες πλήττουν συγκεκριμένες τοποθεσίες της ουκρανικής πρωτεύουσας, καταστρέφοντας βασικές υποδομές της πόλης. 

 

Συγκεκριμένα, ο πύργος τηλεπικοινωνιών του Κιέβου χτυπήθηκε το απόγευμα με όπλα υψηλής ακρίβειας, αφήνοντας τουλαχιστον πέντε νεκροι. Το σήμα διεκόπη, ενώ τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσε πως θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης.

Στη Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδίζεται το Κίεβο-1

 

Την ίδια ώρα, δορυφορικές εικόνες απαθανατίζουν ένα τεράστιο στρατιωτικό κομβόι, μήκους 65 χιλιομέτρων, το οποίο κατευθύνεται προς την ουκρανική πρωτεύουσα.  

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies και αποτυπώνουν εκατοντάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά, κατά μήκους της διαδρομής μεταξύ του Pybirsky (πόλης στα βόρεια του Κιέβου) και του αεροδρομίου Antonov.  

Στη Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδίζεται το Κίεβο-2

Ας σημειωθεί ότι το Antonov βρίσκεται στα βορειοανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπου εδώ και μέρες λαμβάνουν χώρα σκληρές μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στρατιωτών.  

Στη Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδίζεται το Κίεβο-3

Επισήμως η Μόσχα δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη του κομβόι. Όμως, υπάρχουν φόβοι ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ολομέτωπη επίθεση στο Κίεβο, με στόχο την πλήρη κατάληψή του.  

Στη Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδίζεται το Κίεβο-4

Στη Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδίζεται το Κίεβο-5

Αύριο στο μεταξύ, αναμένεται ο δεύτερος γύρος διπλωματικών επαφών μεταξύ ουκρανικής και ρωσικής αντιπροσωπείας, ο οποίος θα λάβει χώρα και πάλι στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας.  

Υπενθυμίζεται ότι ο α’ γύρος διεξήχθη τη Δευτέρα και διήρκησε περίπου έξι ώρες, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός. 

Στη Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδίζεται το Κίεβο-1

* Oι φωτογραφίες προέρχονται από το Reuters

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News