Κόσμος Τρίτη 1/03/2022, 15:18
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι σε ΕΚ: Αποδείξτε ότι είστε με το μέρος μας

Ζελένσκι σε ΕΚ: Αποδείξτε ότι είστε με το μέρος μας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος μέσω κάμερας στο ευρωπαϊκό κονοβούλιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδείξει ότι είναι με το μέρος της Ουκρανίας σε αυτό τον πόλεμο.

Την ομιλία του ξεκίνησε λέγοντας: «Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, είναι βαρύ το τίμημα. Δεν μπορώ να πω καλημέρα, καλό απόγευμα ή καλό βράδυ. Γιατί κάθε μέρα για αρκετούς ανθρώπους, δεν είναι καλή. Για κάποιους ανθρώπους, αυτή είναι η τελευταία μέρα. Χάνουμε τους καλύτερους ανθρώπους μας. Τους πιο δυνατούς».

Όντας εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «μαχόμαστε για να είμαστε ίσα μέλη της Ευρώπης». Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα ο Ζελένσκι υπέβαλε επίσημο αίτημα ένταξης στην Ε.Ε.

«Αποδείξτε ότι είστε με εμάς. Αποδείξτε ότι δεν θα μας αφήσετε. Αποδείξτε ότι είστε πράγματι Ευρωπαίοι και ότι η ζωή θα νικήσει τον θάνατο και ότι το φως θα νικήσει το σκοτάδι», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, με την ομιλία του να προκαλεί κύμα χειροκροτημάτων.

Ζελένσκι σε ΕΚ: Αποδείξτε ότι είστε με το μέρος μας-1

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι πολύ ισχυρότερη με εμάς. Χωρίς εσάς, η Ουκρανία θα είναι μόνη», δήλωσε ο Ζελένσκι. Ωστόσο, όπως σημειώνει και το Reuters, η ουκρανική πλευρά κατά πάσα πιθανότητα αντιλαμβάνεται πως το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας θα είναι εξαιρετικά περίπλοκο και θα χρειαστεί πολύ ακόμη χρόνο.

Δήλωση φον ντερ Λάιεν

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια έκτακτη συνεδρίαση, η οποία συγκαλέστηκε ακριβώς για να συζητηθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιαν που επίσης παρευρέθη δήλωσε σε παρέμβασή της: «Εάν ο Πούτιν επεδίωκε να χωρίσει την Ε.Ε., να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ και να σπάσει την διεθνή κοινότητα, πέτυχε ακριβώς το αντίθετο».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Επίσημο αίτημα ένταξης στην Ε.Ε.

Το κομβόι του πολέμου μήκους 65 χιλιομέτρων

Ρωσία-Ουκρανία: «Εγκλωβισμένοι» επιβάτες στο αεροδρόμιο της Μόσχας περιμένουν να φύγουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News