Business & Finance Δευτέρα 28/02/2022, 15:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο «χαστούκι» ΗΠΑ: Απαγορεύουν κάθε συναλλαγή με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Συνεχίζονται οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Νέο «χαστούκι» ΗΠΑ: Απαγορεύουν κάθε συναλλαγή με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

To υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, απαγορεύοντας τις συναλλαγές μεταξύ Αμερικανών και της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

H κίνηση αυτή ουσιαστικά «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που βρίσκονται στις ΗΠΑ ή ανήκουν σε Αμερικανούς.

Επιπλέον, κυρώσεις θα επιβληθούν και στο Ρωσικό Ταμείο Εθνικού Πλούτου, καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Σε μια ακόμα κίνηση – «χαστούκι», η κυβέρηση των ΗΠΑ βάζει στο στόχαστρο το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και τον διευθύνοντα σύμβουλό του, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

«Αυτή η πρωτοφανής κίνηση που παίρνουμε σήμερα θα περιορίσει σημαντικά την ικανότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτήσει τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητές της, ενώ στοχοποιεί τα ταμεία στα οποία βασίζονται ο Πούτιν και ο κύκλος του για την εισβολή στην Ουκρανία» ανέφερε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, όπως επισήμανε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος με τον όρο της ανωνυμίας, παρά τις κυρώσεις αυτές, θα συνεχίσουν να επιτρέπονται κάποιες συναλλαγές με τη ρωσική κεντρική τράπεζα που αφορούν στην ενέργεια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Διπλασίασε το βασικό της επιτόκιο για να προστατέψει το ρούβλι

Ρωσία: «Παγώνει» τις πωλήσεις μετοχών από ξένους

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Πούτιν, Λαβρόφ και αξιωματούχους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News