Κόσμος Δευτέρα 28/02/2022, 09:58
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ελεύθερα μπορούν να εγκαταλείψουν οι άμαχοι το Κίεβο 

Ρωσία: Ελεύθερα μπορούν να εγκαταλείψουν οι άμαχοι το Κίεβο 

Ο στρατός της Ρωσίας διαβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα ότι οι άμαχοι μπορούν να εγκαταλείψουν ελεύθερα το Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας, κατηγορώντας παράλληλα τις ουκρανικές αρχές ότι τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες.

«Όλοι οι άμαχοι της πόλης μπορούν να εγκαταλείψουν την ουκρανική πρωτεύουσα ελεύθερα μέσω του αυτοκινητόδρομου Κίεβο- Βασίλκιβ», στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κιέβου, δήλωσε ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Άμυνας μιλώντας στην τηλεόραση, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι η Ρωσία έχει την αεροπορική υπεροχή σε όλη την Ουκρανία, κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής στη χώρα.
Την ίδια ώρα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι η η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στο Κίεβο καθυστερεί λόγω επιμελητειακών λαθών και της ισχυρής αντίστασης των Ουκρανών.

«Το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων δυνάμεων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου και η προέλασή τους καθυστερεί επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις υπερασπίζονται το αεροδρόμιο Χοστομέλ, έναν από τους βασικούς στόχους των Ρώσων ήδη από την πρώτη ημέρα των συγκρούσεων», πρόσθεσε το υπουργείο.

«Επιμελητειακά λάθη και η ισχυρή αντίσταση των Ουκρανών εξακολουθούν να δυσκολεύουν τη ρωσική προέλαση», εκτίμησε.

Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από το Τσερνίχιβ, μια πόλη στη βόρεια Ουκρανία, και τη Χαρκίβ, επεσήμανε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter, τονίζοντας ότι και οι δύο πόλεις παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News