Κόσμος Κυριακή 27/02/2022, 22:23
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί να αναχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία

Οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί να αναχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία

Να εξετάσουν την επιλογή αναχώρησης από τη Ρωσία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, επικαλούμενο τον αυξανόμενο αριθμό ακυρωθέντων πτήσεων στα ρωσικά αεροδρόμια.

Η σύσταση της Ουάσιγκτον συνδέεται άρρηκτα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί κλεισίματος του εναέριου χώρου της Γηραιάς Ηπείρου για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

H απόφαση απαγόρευσης αφορά κάθε ρωσικό αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών τζετς των ολιγαρχών.

Όλα αυτά, επί της ουσίας, σημαίνουν ότι οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν θα μπορούν να εκτελούν πλέον δρομολόγια προς την Ευρώπη καθώς και να πετούν πάνω απ’ αυτή. 

Από το πρωί, εξάλλου, μεμονωμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου είχαν ξεκινήσει να ανακοινώνουν τον αποκλεισμό των ρωσικών αεροπλάνων από τον εναέριο χώρου τους.    

Ως αντίποινα, πάντως, η Μόσχα αναμένεται να κλείσει και τον δικό της εναέριο χώρο για τις ευρωπαϊκές εταιρείες αερομεταφορών.  

Το αεροπορικό «εμπάργκο» έρχεται να προστεθεί σε μια ευρεία δέσμη μέτρων κατά της Ρωσίας, μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.  

Το πρωί προηγήθηκε ο αποκλεισμός από το διεθνές σύστημα τραπεζικών πληρωμών SWIFT, αλλά και το πάγωμα των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας.   

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Ουρές στα ATMs της Ρωσίας – Προς πλήρη κατάρρευση το ρούβλι 

Ρωσία – Ουκρανία: «Κρατάει» το Κίεβο, προσπάθειες για έναρξη διαλόγου 

Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τις αερομεταφορές 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News