Κόσμος Κυριακή 27/02/2022, 07:27
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μήνυμα Εμ. Μακρόν στα ελληνικά για τους 10 χαμένους Έλληνες

Ουκρανία: Μήνυμα Εμ. Μακρόν στα ελληνικά για τους 10 χαμένους Έλληνες

Τη θλίψη του για τον θάνατο δέκα ομογενών στην Ουκρανία, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα, που έχασε άδικα δέκα ομογενείς».

Ειδικότερα, στην ανάρτηση που έκανε στα ελληνικά, ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει:

«Δεν είναι μόνο ο λαός της Ουκρανίας που πενθεί σήμερα εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία, αλλά όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Απόψε σκεφτόμαστε με θλίψη την Ελλάδα που έχασε άδικα δέκα ομογενείς που ζούσαν στην Oυκρανία, κοντά στην Μαριούπολη».

Κ. Μητσοτάκης: Οργή και θλίψη

«Ο θάνατος ομογενών μας, προκαλεί θλίψη και οργή για αυτή την απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους. Συλλυπητήρια στους οικείους τους» ανέφερε ο Έλληνος πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη παραμένει ανοιχτό για την παροχή βοήθειας. 

Τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως 10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη

«Δέκα αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter στα αγγλικά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δέκα Έλληνες νεκροί στην Ουκρανία: Διάβημα από ΥΠΕΞ, τι απαντά η Μόσχα

Υπό πολιορκία το Κίεβο – Αρνείται να φύγει ο Ζελένσκι

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News