Κόσμος Σάββατο 26/02/2022, 20:51
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία στέλνει στην Ουκρανία 1.000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους

Έμπρακτη βοήθεια από το Βερολίνο

Η Γερμανία στέλνει στην Ουκρανία 1.000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους

Την παράδοση πρόσθετου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία ενέκρινε το βράδυ του Σαββάτου η Γερμανία, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της γραμμής άμυνας έναντι της Μόσχας. 

Όπως έγινε γνωστό από την Καγκελαρία, το Βερολίνο στέλνει άμεσα 1.000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger. 

«Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι’ αυτό παραδίδουμε 1.000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία» δήλωσε στο Twitter o Kαγκελάριος, Όλαφ Σολτς. 

Παράλληλα, θα σταλούν γερμανικά αντιαρματικά οβιδοβόλα D-30, τα οποία είχαν πωληθεί το 1990 στη Φινλανδία, καθώς και 400 ρουκετοβόλα, τα οποία είχαν πωληθεί στην Ολλανδία.

Μέσω της ίδιας διαδικασίας, θα διατεθούν επίσης 14 γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 10.000 τόνοι πυρομαχικών, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στα «χέρια» της Πολωνίας.

Ας σημειωθεί ότι από το πρωί του Σαββάτου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, θέτοντας το στόχαστρο τόσο το Κίεβο όσο και περιοχές του νότου και της ανατολής. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης

Ποια χώρα μπλοκάρει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT

Υπό πολιορκία το Κίεβο – Αρνείται να φύγει ο Ζελένσκι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News