Κόσμος Σάββατο 26/02/2022, 11:43
ΚΟΣΜΟΣ

Προς Μολδαβία κινούνται οι Έλληνες που επιστρέφουν από το Κίεβο

Προς Μολδαβία κινούνται οι Έλληνες που επιστρέφουν από το Κίεβο

Η πομπή αυτοκινήτων που ξεκίνησε χθες από το Κίεβο, με το προσωπικό της Πρεσβείας, δημοσιογράφους κ.α. βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία με σκοπό να κατευθυνθούν προς Ρουμανία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η ελληνική πρεσβεία και τα μέλη της ελληνικής διπλωματίας με τους δημοσιογράφους να εγκαταλείπουν τη χώρα για λόγους ασφαλείας. 

Στο μεταξύ τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, ο οποίος έχει σταλεί εκτάκτως στη Μαριούπολη για να ενισχύσει τη λειτουργία του εκεί Ελληνικού Γενικού Προξενείου και τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση είχε σήμερα το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι στη Μαριούπολη το Ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι το μόνο που θα παραμένει ανοιχτό.

Οι Ελληνικές προξενικές αρχές στις δύο πόλεις, σε καθημερινή στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζουν να παρέχουν τη συνδρομή τους στους Έλληνες υπηκόους, τους ομογενείς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News