Κόσμος Τετάρτη 16/12/2020, 22:31
ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν επέλεξε τον Πιτ Μπούτιτζιτζ για υπουργό Μεταφορών

U.S. President-elect Joe Biden looks at his watch as former South Bend, Indiana Mayor Pete Buttigieg arrives behind him to be announced as his nominee for secretary of transportation during a news conference at Biden's transition headquarters in Wilmington, Delaware, U.S., December 16, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque/Pool     TPX IMAGES OF THE DAY

Τον πρώην αντίπαλό του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τον Πιτ Μπούτιτζιτζ, επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για να εμπιστευθεί το υπουργείο Μεταφορών.

Ο Μπούτιτζιτζ, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ, στην Ιντιάνα, θα γίνει ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός, εφόσον ο διορισμός του εγκριθεί από τη Γερουσία.

Παρουσιάζοντας τον 38χρονο πολιτικό, από το Γούλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ο Μπάιντεν είπε ότι θα αναλάβει το έργο της αναβάθμισης των γηρασμένων υποδομών και της αποκατάστασης «των δρόμων, των γεφυρών και των λιμανιών μας που καταρρέουν».

«Το υπουργικό συμβούλιο των Μπάιντεν-Χάρις θα είναι ιστορικό – ένα υπουργικό συμβούλιο που θα μοιάζει με την Αμερική, που θα αξιοποιεί τους καλύτερους της Αμερικής, που θα ανοίγει τις πόρτες και θα διαλύει τα εμπόδια ώστε να έχουν πρόσβαση όλα τα ταλέντα», διαμήνυσε ο εκλεγμένος πρόεδρος, αναφερόμενος στην πιο ποικιλόμορφη κυβέρνηση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Μπούτιτζιτζ αναδύθηκε πέρσι από την αφάνεια και διεξήγε μια εντυπωσιακή προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τον οποίο τελικά κέρδισε ο Μπάιντεν. Είναι βετεράνος, υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια της επόμενης γενιάς των Δημοκρατικών πολιτικών.

Ως υπουργός Μεταφορών, ο Μπούτιτζιτζ θα επιβλέπει μια ομοσπονδιακή υπηρεσία που έχει στις αρμοδιότητές της τις αεροπορικές εταιρείες και τους διαπολιτειακούς αυτοκινητοδρόμους. Θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των σχεδίων του Μπάιντεν, όπως εκείνου για την ανάπτυξη 500.000 σταθμών φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News