Κόσμος Πέμπτη 24/02/2022, 13:35
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: Η επίθεση της Ρωσίας δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση

Ευρωκοινοβούλιο: Η επίθεση της Ρωσίας δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση

Δήλωση με την οποία καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξέδωσαν η πρόεδρος και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοινώνοντας παράλληλα έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας την προσεχή Τρίτη.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα συγκάλεσε σύσκεψη της Διάσκεψης των Προέδρων για να συζητηθεί η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πραγματοποιήθηκε επίσης ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν. 

Η Διάσκεψη των Προέδρων καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και η εδαφική της ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Η εισβολή είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και αποτελεί απειλή για την σταθερότητα της Ευρώπης και της περιοχής, καθώς και για τη διεθνή έννομη τάξη. Η επίθεση αυτή στοχεύει στο δημοκρατικό μοντέλο των κοινωνιών της Ε.Ε. και δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση, όπως τονίζεται.

«Παραμένουμε σταθερά ενωμένοι, αποφασισμένοι και έτοιμοι να απαντήσουμε στην απρόκλητη ρωσική επίθεση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι υπέρ μιας άνευ προηγουμένου ευρωπαϊκής και διεθνούς αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένων νέων και αυστηρών κυρώσεων που θα διασφαλίσουν ότι το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει.

Η Διάσκεψη των Προέδρων εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξή της προς την Ουκρανία και το λαό της», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ε.Κ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση σε έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News