Κόσμος Τετάρτη 23/02/2022, 18:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης και τραπεζών

Ουκρανία: Κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης και τραπεζών

Εκτός λειτουργίας τέθηκε μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες στην Ουκρανία, οι οποίες δέχθηκαν κυβερνο-επιθέσεις τύπου DDoS.

Οι επιθέσεις, οι οποίες επηρεάσαν και ορισμένες τράπεζες της χώρας, ξεκίνησαν στις 4.00 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Όπως έγινε γνωστό, εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου.

Οι αρχές προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά και να επαναφέρουν τις ιστοσελίδες, διαβεβαίωσε το υπουργείο Ψηφιακής Μετάβασης.

Η πηγή των κυβερνο-επιθέσεων προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστη, αν και το περιστατικό έρχεται εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με τη Ρωσία.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τη Δευτέρα την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των ουκρανικών επαρχιών Λουγκάνσκ και Ντόνεντσκ, ενώ μόλις χθες ενέκρινε την είσοδο ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στις δύο περιοχές της Ουκρανίας.

Η τακτική των DDoS ή αλλιώς distributed denial-of-service είναι ένα είδος επίθεσης η οποία στοχεύει τον server και όχι τον υπολογιστή, με σκοπό να τοn υπερφορτώσει με συνδέσεις. Οι επιθέσεις έχουν επιτυχία όταν συντονίζονται από δίκτυα υπολογιστών, γνωστά ως zombie net ή botnet, με αποτέλεσμα η ισχύ τους να είναι πολύ μεγαλύτερη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί απειλείται ο μεγαλύτερος «φούρνος ψωμιού» της Ευρώπης

Eurasia Group: Έχει αρκετό φυσικό αέριο για να βγάλει τον χειμώνα η Ευρώπη;

Γιατί οι Ρώσοι ολιγάρχες γίνονται… «φτωχότεροι» εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News