Κόσμος Τετάρτη 23/02/2022, 11:35
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Άρχισε η επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών

Ουκρανία: Άρχισε η επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών

Την επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών άρχισε σήμερα Τετάρτη η Ουκρανία, μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο μέγιστος χρόνος επιστράτευσής τους είναι ένα έτος.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες την επιστράτευση εφέδρων, όμως απέκλεισε μια γενική επιστράτευση μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι μετακινεί στρατεύματά της μέσα στην ανατολική Ουκρανία.

Πούτιν: Έτοιμος να βρει «διπλωματικές λύσεις» 

Έτοιμος να αναζητήσει «διπλωματικές λύσεις» με τη Δύση, πάντως, δηλώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν διαπραγματεύεται τα συμφέροντα της Ρωσία και την ασφάλεια των πολιτών της.

Σε βίντεο που δημοσίευσε δήλωσε ότι είναι πάντα ανοικτός στον «ειλικρινή διάλογο», ενώ επαίνεσε την ετοιμότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, λέγοντας ότι είναι βέβαιος πως θα υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα.

Ο Λευκός Οίκος, εν τω μεταξύ, δηλώνει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν πρόκειται πλέον να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πούτιν, όπως είχε συζητηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Η προτεινόμενη σύνοδος δεν μπορεί να γίνει εκτός και εάν υπάρξει αποκλιμάκωση, τονίζει η Ουάσιγκτον. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News