Κόσμος Τετάρτη 23/02/2022, 10:35
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Γιατί τα παιδιά κολλούν αυτοκόλλητα με την ομάδα αίματός τους

Κίεβο: Γιατί τα παιδιά κολλούν αυτοκόλλητα με την ομάδα αίματός τους

Με την Ουάσιγκτον να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η εισβολή στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει, οι ίδιοι οι Ουκρανοί ζουν ξεκάθαρα υπό την απειλή του πολέμου. 

Όπως αποκαλύπτει το Today.com, οι γονείς στο Κίεβο στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αυτοκόλλητα πάνω στα ρούχα τους, στα οποία αναγράφεται η ομάδα αίματός τους, στην περίπτωση που τραυματιστούν σε κάποια επίθεση και χρειαστούν μετάγγιση. 

Στα αυτοκόλλητα, τα οποία κάποια σχολεία έχουν κάνει υποχρεωτικά, πολλοί γονείς γράφουν επίσης τα δικά τους ονόματα και το τηλέφωνό τους. 

Τα σχολεία κάνουν ασκήσεις ετοιμότητας για το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης, ενώ οι γονείς προετοιμάζουν τα παιδιά τους για το τι πρέπει να κάνουν εάν υπάρξει επίθεση. 

Η Khrystyna, μία μητέρα τριών παιδιών, είπε στο Today ότι έχει ήδη κάνει μία μεγάλη συζήτηση με την μεγαλύτερη κόρη της, που είναι 13 ετών. Της είπε ότι στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες της δασκάλας της, εάν βρίσκεται στο σχολείο. Το κορίτσι έχει λάβει οδηγίες για το πού θα πρέπει να πάει για να βρει τη μητέρα της, αλλά και πώς να φερθεί σε περίπτωση κινδύνου. 

Στα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας, που είναι 5 και 3 ετών, η Khrystyna δεν έχει πει λεπτομέρειες, για να μην τα φοβίσει. Τους έμαθε, όμως, να λένε τη διεύθυνση του σπιτιού τους, το ονοματεπώνυμό τους και το επίθετο της μητέρας τους, ενώ τους έχει δώσει οδηγίες. «Εάν ακούσετε δυνατούς θορύβους, θα με ακούτε πάρα πολύ προσεκτικά», τους είπε μεταξύ άλλων. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News