Κόσμος Τρίτη 22/02/2022, 22:42
ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Προετοιμάζεται για πιθανές προσφυγικές ροές από Ουκρανία

Σλοβακία: Προετοιμάζεται για πιθανές προσφυγικές ροές από Ουκρανία

Η Σλοβακία προετοιμάζει τις ένοπλες δυνάμεις της να βοηθήσουν στη διαχείριση οποιασδήποτε πιθανής εισροής προσφύγων από την Ουκρανία, αφότου η αναγνώριση από τη Ρωσία δύο αυτονομιστικών περιοχών κλιμάκωσε την κρίση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ.

Χώρες της ανατολικής Ευρώπης κάνουν προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, στην περίπτωση μιας ρωσικής εισβολής.

Η Σλοβακία, που συνορεύει με την Ουκρανία στα ανατολικά και είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προς το παρόν δεν έχει αναφέρει καμία αυξημένη δραστηριότητα στα σύνορά της.

Ο Ναντ είπε ότι η Σλοβακία θα έχει επαρκείς δυνατότητες να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εισροή προσφύγων και αν και, όπως είπε, δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκτιμήσεις προς το παρόν, η χώρα θα είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αύξησης της πολεμικής ετοιμότητας, όμως ο πρώτος λόγος είναι η πιθανή απειλή μετανάστευσης και όχι η απειλή του πολέμου», σημείωσε, έπειτα από μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Κρατικής Ασφαλείας της Σλοβακίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News