Κόσμος Δευτέρα 21/02/2022, 20:31
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Επικείμενη αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ – Ενημέρωσε Μακρόν και Σολτς

Πούτιν: Επικείμενη αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ – Ενημέρωσε Μακρόν και Σολτς

Την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» ανακοίνωσε στους ξένους ηγέτες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ αναμένεται να ενημερώσει μέσα από τηλεοπτικό διάγγελμα και τον ρωσικό λαό.

Μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει τη Δευτέρα εάν θα αναγνωρίσει τις δύο αυτοανακηρυχθείσες αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

 

Μιλώντας στο τέλος της συνόδου, κατά την οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας υποστήριξαν ότι η ανθρωπιστική κατάσταση πέρα ​​από τα σύνορα επιδεινώνεται, ο Πούτιν είπε ότι «άκουσα τις απόψεις σας. Θα ληφθεί απόφαση σήμερα».

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, ο Πούτιν ανακοίνωσε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι πρόκειται να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση των δύο αυτών περιοχών.

Ο Ρώσος πρόεδρος, νωρίτερα, εκτίμησε πως ήταν απαραίτητο να εξεταστεί η έκκληση των ηγετών των ρωσόφωνων αυτονομιστών στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, τονίζοντας πως θα αυξανόταν σημαντικά η απειλή για τη Ρωσία, αν η Ουκρανία εντασσόταν στο ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται πως αν και οι ρωσόφωνοι – φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν κηρύξει μονομερώς ήδη από το 2014 την «ανεξαρτησία» των επονομαζόμενων «λαϊκών δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, η Μόσχα ακόμη δεν έχει επισήμως αναγνωρίσει τις εν λόγω «δημοκρατίες» με τις οποίες ωστόσο διατηρεί στενούς δεσμούς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από AFP

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Σήμερα η απόφαση για την ανεξαρτησία των Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ

Βυθίζεται το ρωσικό χρηματιστήριο – Με φόντο τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News