Κόσμος Δευτέρα 21/02/2022, 19:26
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Ντόνετσκ

Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Ντόνετσκ

Ο ήχος πολλαπλών εκρήξεων ακούστηκε περίπου στις 16:15 ώρα Ελλάδας τη Δευτέρα στο κέντρο της πόλης του Ντόνετσκ, που ελέγχεται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε μάρτυρας στο Reuters.

Την ίδια είδηση μετέδωσε λίγο αργότερα και το Russia Today σε απευθείας σύνδεση από το Κίεβο.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ως προς το τι ήταν αυτές οι εκρήξεις.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του τη Δευτέρα ότι η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αναγνώρισης της ανεξαρτησίας δύο αποσχισμένων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, ένα βήμα που θα εντείνει τη σύγκρουσή της με τη Δύση και το Κίεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε τη Δευτέρα ότι ζήτησε από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να διεξαγάγουν επείγουσες συζητήσεις σχετικά με πρακτικά μέτρα που θα εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας του και για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία.

Η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα αρνησικυρίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενδεχομένως να πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθέντων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία εάν η κατάσταση εκεί δεν βελτιωθεί, κάτι που ο ίδιος θεωρεί απίθανο. 

Ο Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ρωσίας, είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι πιστεύει πως η πλειοψηφία των Ρώσων θα στήριζε την ανεξαρτησία των δύο περιοχών, στις οποίες ζουν περίπου 800.000 Ρώσοι πολίτες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Σήμερα η απόφαση για την ανεξαρτησία των Ντονέτσκ – Λουγκάνσκ

Βυθίζεται το ρωσικό χρηματιστήριο – Με φόντο τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News