Κόσμος Σάββατο 19/02/2022, 18:48
ΚΟΣΜΟΣ

G7 σε Ρωσία: Τεράστιες συνέπειες για τη ρωσική οικονομία, θα έχει μια περαιτέρω κλιμάκωση

«H Ρωσία δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη ρωσική οικονομία», αναφέρουν οι ΥΠΕΞ των G7

G7 σε Ρωσία: Τεράστιες συνέπειες για τη ρωσική οικονομία, θα έχει μια περαιτέρω κλιμάκωση

Οι υπουργοί Εξωτερικών των G7, προειδοποίησαν σήμερα τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τη ρωσική οικονομία. 

«Καλούμε τη Ρωσία να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις, να αποσύρει ουσιαστικά τις στρατιωτικές δυνάμεις από την εγγύτητα των συνόρων της Ουκρανίας και να τηρήσει πλήρως τις διεθνείς δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου και της διαφάνειας των στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Ως πρώτο βήμα, αναμένουμε από τη Ρωσία να εφαρμόσει την εξαγγελθείσα μείωση των στρατιωτικών της δραστηριοτήτων κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας. Ενώ είμαστε έτοιμοι να διερευνήσουμε διπλωματικές λύσεις για την αντιμετώπιση θεμιτών ανησυχιών για την ασφάλεια, η Ρωσία δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη ρωσική οικονομία. Θα λάβουμε συντονισμένα περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση τέτοιου συμβάντος» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση.

«Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον λαό της Ουκρανίας και την υποστήριξή μας στις προσπάθειες της Ουκρανίας να ενισχύσει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, ενθαρρύνοντας περαιτέρω πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News