Κόσμος Σάββατο 19/02/2022, 07:17
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία εντός των επόμενων ημερών

Μπάιντεν: Η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία εντός των επόμενων ημερών

«Πεπεισμένος» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποφασίσει να επιτεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μολονότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για τη διπλωματία, ο Μπάιντεν αναμένει ότι η Ρωσία θα εισβάλει εντός των επόμενων ημερών.

«Έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν και σκοπεύουν να επιτεθούν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα, τις επόμενες ημέρες», είπε, εξηγώντας ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι η Ρωσία θα στοχοθετήσει και το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.

Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν πάντως, ο Πούτιν ούτε κατά διάνοια δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Για τις στρατιωτικές ασκήσεις που θα παρακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ο Ρώσος πρόεδρος, ο Αμερικανός ομόλογός του είπε ότι μέσω αυτών προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αλλάξει τη «δυναμική» στην Ευρώπη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε δε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει.

Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.

 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News