Κόσμος Δευτέρα 14/02/2022, 15:59
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ

Λαβρόφ σε Πούτιν: Να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Δύση

Βήμα (προς στιγμήν) αποκλιμάκωσης

Λαβρόφ σε Πούτιν: Να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Δύση

Nα συνεχίσει τον διάλογο με τη Δύση, κάλεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχαν σήμερα στο Κρεμλίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας παρουσιάστηκε να υποστηρίζει, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, ότι  τα περιθώρια του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης με τη Δύση ακόμη όχι μόνο δεν έχουν εξαντληθεί αλλά «απέχουν πολύ» από ένα τέτοιο σημείο… εξάντλησης. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε να συνεχιστούν και να διευρυνθούν οι διαπραγματεύσεις με τη Δύση, αν και υπογράμμισε ότι δεν γίνεται να συνεχιστούν επ’ αόριστον.  

Από την πλευρά του, ο Πούτιν παρουσιάζεται να απάντησε λέγοντας «εντάξει».  

Ο σχετικός διάλογος, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, φαίνεται ότι προβλήθηκε και στη ρωσική κρατική τηλεόραση.  

Αμέσως μετά τον Πούτιν, ο Λαβρόφ συνάντησε και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Σοϊγκού διευκρίνισε ότι τα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία είτε ολοκληρώνονται είτε οδεύουν προς ολοκλήρωση. 

Βέβαια, απέφυγε να διευκρινίσει αν τα στρατεύματα θα αποχωρήσουν ή θα παραμείνουν από την περιοχή (πρόκειται για τουλάχιστον 100.000 στρατιώτες).  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία – Ρωσία: Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος ενός πολέμου στις αγορές

Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News