Κόσμος Δευτέρα 14/02/2022, 13:59
ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία

Ε.Ε.: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Ουκρανία

Μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας στην Ουκρανία θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος διεμήνυσαν εκ νέου τη Δευτέρα οι ευρωπαίοι ηγέτες σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην οποία συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για την κατάσταση στην Ουκρανία. 

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς ζήτησε από τη Μόσχα «άμεσες κινήσεις αποκλιμάκωσης» στην σύγκρουση περί την Ουκρανία, πριν επισκεφθεί το Κίεβο και στην συνέχεια την ρωσική πρωτεύουσα την στιγμή που η ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση βρίσκονται στο αποκορύφωμα.

Στο μεταξύ, ο Υφυπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Χίπι δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει «πολύ» σοβαρά υπόψη τις εκτιμήσεις των Αμερικανών περί πιθανής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ακόμα και την προσεχή Τετάρτη. Όπως σχολίασε, «φοβάμαι πως είμαστε πιο κοντά σε έναν πόλεμο από όσο ήμασταν σε αυτή την ήπειρο εδώ και 70 χρόνια»

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News