Κόσμος Κυριακή 13/02/2022, 22:31
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Θα ανοίξει ξανά σήμερα η εμπορική σύνδεση ΗΠΑ – Καναδά

Λευκός Οίκος: Θα ανοίξει ξανά σήμερα η εμπορική σύνδεση ΗΠΑ – Καναδά

Η πιο πολυσύχναστη εμπορική σύνδεση ΗΠΑ – Καναδά θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία σήμερα Κυριακή, τερματίζοντας τον εξαήμερο αποκλεισμό, όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ, αφότου η καναδική αστυνομία απομάκρυνε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Η καναδική αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις σήμερα Κυριακή και απομάκρυνε τους διαδηλωτές και τα οχήματα που είχαν καταλάβει τη γέφυρα Ambassador Βridge στο Ουίνσδορ στο Οντάριο του Καναδά, μετά τη δικαστική απόφαση της Παρασκευής.

Ο αποκλεισμός είχε επιφέρει βαρύ πλήγμα στην αλυσίδα εφοδιασμού για τις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, αναγκάζοντας τη Ford Motor Co, τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, τη General Motors και την Toyota Motor να διακόψουν την παραγωγή τους. 

«Οι καναδικές αρχές σκοπεύουν να ανοίξουν ξανά τη γέφυρα Ambassador Bridge σήμερα μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων ασφαλείας», είπε η σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, η οποία εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη της για τις αποφασιστικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι καναδικές δυνάμεις επιβολής του νόμου κατά μήκος των συνόρων για την επίτευξη της πλήρους άρσης των αποκλεισμών».

«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους Καναδούς εταίρους μας οπουδήποτε είναι χρήσιμο προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση της ελεύθερης ροής του εμπορίου», αναφέρεται στη δήλωση.

Η αστυνομία του Ουίνδσορ ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι συνέλαβε πολλά άτομα με την κατηγορία της παραβίασης της τάξης χωρίς να αναφέρει ωστόσο αριθμό. Η αστυνομία κατέλαβε επίσης οχήματα.

Ο αριθμός των διαδηλωτών μειώθηκε σε περίπου 45 από περίπου 100 το Σάββατο. Η αστυνομία του Ουίνδσορ έγραψε στο Twitter «θα υπάρξει μηδενική ανοχή για κάθε παράνομη δραστηριότητα».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News