Κόσμος Κυριακή 13/02/2022, 20:29
ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Μπάντεν και Ζελένσκι: Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη διπλωματία

Μπάντεν και Ζελένσκι: Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη διπλωματία

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, Τζο Μπάιντεν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της τρέχουσας ουκρανικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε στον πρόεδρο Ζελένσκι τη δέσμευση των ΗΠΑ για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας. Οι ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία της συνέχισης των διπλωματικών προσπαθειών και των πολιτικών περιορισμού ως απάντηση στη στρατιωτική ανάπτυξη της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, όπως σημειώνεται, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε επίσης στον Ουκρανό πρόεδρο μια «ταχεία και αποφασιστική» απάντηση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους σε «οποιαδήποτε περαιτέρω επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Το Κίεβο ζήτησε συνάντηση με τη Μόσχα και τα κράτη – μέλη του εγγράφου της Βιέννης εντός 48 ωρών

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές αιτήθηκαν συνάντηση με τη Ρωσία και άλλα κράτη μέλη του εγγράφου της Βιέννης λόγω της αποτυχίας της Μόσχας να ανταποκριθεί στο αίτημα του Κιέβου για πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα της χώρας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Πηγή: AFP

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News