Κόσμος Σάββατο 12/02/2022, 19:58
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανική κρίση: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Πούτιν

Ουκρανική κρίση: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν – Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησαν σήμερα τηλεφωνικά επί μια και πλέον ώρα για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η ασφαλής κλήση μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Πούτιν τελείωσε στις 12.06 τοπική ώρα στην Ουάσινγκτον (19.06 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε αξιωματούχος μετά την πολυαναμενόμενη αυτή συνομιλία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Μπάιντεν είπε στον Πούτιν ότι αν η Ρωσία πράγματι εισβάλει θα υπάρξει αποφασιστική και γρήγορη απάντηση από μεριάς των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε πως μια ενδεχόμενη εισβολή θα μείωνε το κύρος της Ρωσίας και θα έφερνε εκτεταμένη δυστυχία, διαμηνύοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες τόσο για διπλωματία όσο και για ”άλλα σενάρια”.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε σήμερα τον Αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο, μετά τη διαμαρτυρία του για ένα περιστατικό στο οποίο είπε ότι αμερικανικό υποβρύχιο παραβίασε τα χωρικά του ύδατα στην άπω Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι χρησιμοποίησε “κατάλληλα μέσα” ώστε το αμερικανικό υποβρύχιο να εγκαταλείψει τα ρωσικά ύδατα αφού το σκάφος αγνόησε το αίτημα να φύγει.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News