ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο αινιγματικός κύριος Χάρντεν

Ο αινιγματικός κύριος Χάρντεν

Τον Τζέιμς Χάρντεν οι περισσότεροι Ελληνες μπασκετόφιλοι τον αντιπαθούν κυρίως λόγω της μάλλον κακής σχέσης που έχει ο Αμερικανός παίκτης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Λίγο οι υποτιμητικές δηλώσεις του Χάρντεν για τις πηγαίες ικανότητες του Greek Freak, λίγο η λέιζερ πάσα που ο τελευταίος έστειλε κατευθείαν -κατά λάθος- στο πρόσωπο του πρώτου σε έναν αγώνα, οι δυο τους πάντα βρίσκουν κίνητρο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις· αυτές πέρυσι κορυφώθηκαν στον δεύτερο γύρο των play-off εκεί όπου οι Μπακς του Αντετοκούνμπο απέκλεισαν τους Νετς του Χάρντεν σε μια επική σειρά επτά παιχνιδιών.

Από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ ωστόσο σχεδόν όλη η μπασκετική Αμερική τρέφει ανάλογα συναισθήματα για τον Τζέιμς Χάρντεν, αφού εκείνος μέσω ανταλλαγής, την οποία φαίνεται να ζήτησε μετ’ επιτάσεως, κατέληξε στους Σίξερς της Φιλαντέλφια, εγκαταλείποντας τους Νετς, έναν σκάρτο χρόνο έπειτα από την μεταγραφή του εκεί, ξανά με δική του πρωτοβουλία. Ο πρώην συμπαίκτης του και αρχηγός της ομάδας της Ανατολής στο επικείμενο All-Star Game, Κέβιν Ντουράντ, τον άφησε τελευταίο στις επιλογές του, την ώρα που ο έτερος αρχηγός, Λεμπρόν Τζέιμς, δεν μπορούσε να κρύψει τα γέλια του σε πανεθνική μετάδοση.

Η δημόσια έλλειψη σεβασμού των δύο βετεράνων σούπερ σταρ ήταν ίσως το μεγαλύτερο «χαστούκι» που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα ο Χάρντεν, ο οποίος ωστόσο θα… παρηγορηθεί με το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του, άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, και ακόμα περισσότερο με την προοπτική της κατάκτησης του πρώτου του πρωταθλήματος δίπλα στον τρομακτικό φέτος, Τζοέλ Εμπίντ. Αν βρει χημεία μεταξύ του, το δίδυμο είναι σίγουρα ικανό να οδηγήσει τους Σίξερς στον τίτλο, παρόλο που η ανατολική περιφέρεια μοιάζει αμφίρροπη όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

Το αινιγματικό κομμάτι τις εξίσωσης πάντως παραμένει ο Χάρντεν. MVP το 2018 με τους Χιούστον Ρόκετς και επί τριετία πρώτος σκόρερ της λίγκας ο 32χρονος γενειοφόρος γκαρντ μοιάζει πια να έχει χάσει λίγο την λάμψη του, χτυπημένος από τραυματισμούς αλλά και από την όχι και πλέον υγιεινή εξωγηπεδική ζωή που διάγει. Τα χρονικά περιθώρια ωστόσο στενεύουν και ένας παίκτης με το ταλέντο και τον εγωισμό του Χάρντεν δύσκολα θα αφήσει την ευκαιρία να επανέλθει. Αν οι φετινοί Σίξερς σκορπίσουν τον τρόμο στο τέλος της σεζόν, σίγουρα θα είναι σε μεγάλο βαθμό και δικό του έργο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News