Κόσμος Παρασκευή 11/02/2022, 18:21
ΚΟΣΜΟΣ

Θα μένατε για 3 ημέρες στη φυλακή; Και όμως στην Ελβετία κάνουν… ουρά

Θα μένατε για 3 ημέρες στη φυλακή; Και όμως στην Ελβετία κάνουν… ουρά

Θα σας ενδιέφερε να μείνετε για μερικές ημέρες στη φυλακή; Λογικά όχι. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους κατοίκους της Ζυρίχης, οι οποίοι κάνουν ουρά για να κλειστούν (προσωρινά) στο σωφρονιστικό κατάστημα της περιοχής. 

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες όταν η διοίκηση της νεόδμητης φυλακής απηύθυνε δημόσια πρόσκληση, αναζητώντας εθελοντές για να δοκιμάσουν τις νέες εγκαταστάσεις. «Τολμάτε» ανέφερε περιπαιχτικά η σχετική ανακοίνωση. 

Αυτή η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει για τρεις ημέρες, από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου. Φυσικά, την ίδια περίοδο δεν θα υπάρχουν αληθινοί κρατούμενοι, καθώς η έναρξη της λειτουργίας της φυλακής είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο. 

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, προκειμένου να βιώσουν -έστω και για λίγες ώρες- την εμπειρία του κρατούμενου. Πρόκειται για έναν αριθμό, ο οποίος είναι υπερδιπλάσιος της χωρητικότητας των φυλακών (241 κρατούμενοι). 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να ζουν ή να εργάζονται στη Ζυρίχη. Όσοι επιλεχθούν, θα πρέπει να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Πάντως, το μενού της φυλακής θα είναι πλουσιοπάροχο, καθώς θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους χορτοφάγους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψευτο-κρατούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να φύγουν οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουν. Σε αντίθεση με τους αληθινούς, οι οποίοι από τον Απρίλιο δεν θα έχουν αυτή την ευχέρεια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης

Ένας Βούλγαρος παλαιστής, τόνοι ναρκωτικών, βαλίτσες με χρήματα και μια ελβετική τράπεζα

Ελβετικά ρολόγια: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εξαγωγές το 2021 – Οι ΗΠΑ κορυφαίος προορισμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News