Κόσμος Παρασκευή 11/02/2022, 17:54
ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε η απορία: Γιατί Μακρόν και Πούτιν κάθισαν σε απόσταση 6 μέτρων

Στην πρόσφατη συνάντησή τους στη Μόσχα

Λύθηκε η απορία: Γιατί Μακρόν και Πούτιν κάθισαν σε απόσταση 6 μέτρων

Eίχατε απορία γιατί ήταν τόσο μεγάλο το τραπέζι, όπου παρακάθισαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους; Σας έχουμε την απάντηση, η οποία δεν είναι άλλη από τον… κορωνοϊο. 

Ο Εμανουέλ Μακρόν, συγκεκριμένα, αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού κατά την προσέλευσή του στο Κρεμλίνο, όπως επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, αυτό έγινε προκειμένου «οι Ρώσοι να μην αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του». 

Έτσι, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να τηρήσει -με το παραπάνω- τις αναγκαίες κοινωνικές αποστάσεις για την αποτροπή της διασποράς της Covid, με αποτέλεσμα οι δύο ηγέτες να καθίσουν ο ένας απέναντι από τον άλλο, σε απόσταση έξι μέτρων.  

Λύθηκε η απορία: Γιατί Μακρόν και Πούτιν κάθισαν σε απόσταση 6 μέτρων-1

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες και στο επίκεντρο τέθηκε η ουκρανική κρίση. 

«Οι συνθήκες για μια μικρότερη απόσταση μεταξύ των δύο προέδρων δεν έγιναν αποδεκτές από εμάς (δηλαδή ο Μακρόν να υποβληθεί σε τεστ) και έτσι επιλέξαμε την εναλλακτική λύση του ρωσικού πρωτοκόλλου» διευκρίνισε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας. 

Ερωτηθείς δε, για τo δημοσίευμα του Reuters περί DNA, ο ίδιος αξιωματούχος αρκέστηκε να επισημάνει ότι «δεν αξίζει να αναγάγουμε τα πράγματα στη σφαίρα του φανταστικού». 

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος ήταν απρόθυμος να υποβληθεί σε έλεγχο κορωνοϊού, κάτι το οποίο ανάγκασε τη Μόσχα να εφαρμόσει το πρωτόκολλο των αποστάσεων. 

Λύθηκε η απορία: Γιατί Μακρόν και Πούτιν κάθισαν σε απόσταση 6 μέτρων-2

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το πρακτορείο AP

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News