Κόσμος Παρασκευή 11/02/2022, 11:16
ΚΟΣΜΟΣ

Αν. Μπλίνκεν: Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία

Αν. Μπλίνκεν: Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία

Μία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, ακόμη και μέσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε πριν από λίγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα εξακολουθεί να στέλνει στρατεύματα στα σύνορα, κοντά στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις Μπλίνκεν έγιναν στη Μελβούρνη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση του κουαρτέτου, της άτυπης ομάδας που συγκροτούν ΗΠΑ, Αυστραλία, Ινδία και Ιαπωνία.

Των ζοφερών εκτιμήσεων του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχε προηγηθεί η ευθεία έκκληση του προέδρου Μπάιντεν προς τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Προειδοποιώντας πως η κατάσταση μπορεί να «γίνει πολύ γρήγορα παλαβή», ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ανέφερε:

«Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να φύγουν, πρέπει να φύγουν τώρα. Έχουμε μπροστά μας έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου».

Ο Μπάιντεν επανέλαβε πάντως ότι δεν θα ανέπτυσσε τον αμερικανικό στρατό στο πεδίο στην Ουκρανία, για να επιχειρήσει ή να απομακρύνει Αμερικανούς, εάν γινόταν η υποτιθέμενη ρωσική εισβολή.

«Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο. Αν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι άρχιζαν να ρίχνουν οι μεν στους δε, θα βρισκόμασταν σε πολύ διαφορετικό κόσμο», εξήγησε ο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News