Κόσμος Παρασκευή 4/02/2022, 09:57
ΚΟΣΜΟΣ

Μπ. Τζόνσον: Αναλαμβάνει δράση μετά τις παραιτήσεις τεσσάρων στελεχών

Μπ. Τζόνσον: Αναλαμβάνει δράση μετά τις παραιτήσεις τεσσάρων στελεχών

Αποφασισμένος να αναλάβει ξανά δράση και να επιστρέψει στα καθήκοντά του είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά την παραίτηση τεσσάτων στελεχών της κυβέρνησης και τη μεγάλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί από τις αποκαλύψεις για τη διενέργεια παράνομων συγκεντρώσεων στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdowns στη Βρετανία, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή, ο υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας Γκρεγκ Χαντς.

Ο Τζόνσον προσπαθεί πλεόν να διατηρήσει τη θέση του, μετά τις αποκαλύψεις αυτές, αλλά και από τις καταγγελίες για ένα χαοτικό στυλ ηγεσίας. 

Τέσσερις από τους στενότερους συνεργάτες του Τζόνσον παραιτήθηκαν χθες Πέμπτη, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε ότι δεν ευθυγραμμίζεται με τον ψευδή ισχυρισμό του Τζόνσον ότι ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος απέτυχε να διώξει έναν μέλος του κόμματος που κατηγορείται για σεξουαλικό σκάνδαλο.

Ερωτηθείς τι συνέβαινε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την κατοικία και το γραφείο του Τζόνσον, ο Χαντς δήλωσε στον Sky: «Οι παραιτήσεις κατατέθηκαν και έγιναν δεκτές».

«Αυτός είναι ένας πρωθυπουργός που αναλαμβάνει τις ευθύνες του», είπε ο Χαντς. Ωστόσο σε δεν μπόρεσε να πει ποιος θα αντικαθιστούσε τον επιτελάρχη του Τζόνσον, Νταν Ρόζενφιλντ, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε να αλλάξει την πολιτική του μετά τις καταγγελίες της Σου Γκρέι για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο και την κατοικία του στην Ντάουνινγκ Στριτ, τις οποίες καταδίκασε ως «σοβαρές αποτυχίες ηγεσίας».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News