Κόσμος Δευτέρα 24/01/2022, 10:59
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις

ΗΑΕ: Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις

Με ένταση των επιθέσεών τους απείλησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι σιίτες αντάρτες Χούρι, λίγες ώρες αφού εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της χώρας, οι οποίοι αναχαιτίστηκαν.

Η σημερινή επίθεση είναι η δεύτερη εναντίον του εδάφους των Εμιράτων μετά από ένα πλήγμα στις 17 Ιανουαρίου εναντίον μιας αποθήκης καυσίμων στο Αμπού Ντάμπι, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, και μια άλλη που προκάλεσε πυρκαγιά κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

«Είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τις επιχειρήσεις μας και να απαντήσουμε στην κλιμάκωση με κλιμάκωση», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι Γιαχία Σάρι σε τηλεοπτική του δήλωση, στη διάρκεια της οποίας επεσήμανε ότι οι αντάρτες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον των Εμιράτων.

Ο Σάρι δήλωσε ότι οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους Zulfiqar εναντίον της αεροπορικής βάσης αλ Ντάφρα στο Αμπού Ντάμπι, την οποία χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, καθώς και άλλους ευαίσθητους στόχους, αλλά και drones με κατεύθυνση το Ντουμπάι.

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί από τους σιίτες σε διάφορες περιοχές γύρω από το Αμπού Ντάμπι, χωρίς να υπάρξουν απώλειες, ενώ πρόσθεσε ότι λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τυχόν επιθέσεις.

Αργότερα ανήρτησε ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο φαίνεται ένα πολεμικό αεροσκάφος F-16 να καταστρέφει έναν εκτοξευτήρα πυραύλων των Χούθι, τον οποίο οι αντάρτες χρησιμοποίησαν για να εξαπολύσουν την επίθεση.

Τα ΗΑΕ είναι ένα από τα βασικά μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία επενέβη στα τέλη του Μαρτίου του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News