Κόσμος Σάββατο 22/01/2022, 22:22
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Mπουρλά: Έρχεται νέο εμβόλιο από τη Pfizer – Προτιμότερο να γίνεται ετησίως

Mπουρλά: Έρχεται νέο εμβόλιο από τη Pfizer – Προτιμότερο να γίνεται ετησίως

Ένα ετήσιο εμβόλιο κατά της COVID-19 θα ήταν προτιμότερο από τις συχνές αναμνηστικές δόσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. 

Το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer/BioNtech έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτων που προκαλούνται από την βαριά μεταλλαγμένη μετάλλαξη Όμικρον, όμως είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην πρόληψη της μετάδοσης.

Με τα κρούσματα να εκτινάσσονται στα ύψη, ορισμένες χώρες έχουν επεκτείνει τα προγράμματα ενίσχυσης του εμβολίου COVID-19 ή μείωσαν το χρονικό διάστημα μεταξύ των δόσεων, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν την προστασία των πληθυσμών. 

Σε συνέντευξή του στο N12 News του Ισραήλ, ο Μπουρλά ρωτήθηκε εάν βλέπει τις αναμνηστικές δόσεις να χορηγούνται κάθε τέσσερις έως πέντε μήνες σε τακτική βάση. «Αυτό δεν θα είναι ένα καλό σενάριο. Αυτό που ελπίζω είναι είναι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο», είπε ο Μπουρλά.

«Μία φορά το χρόνο – είναι πιο εύκολο να πείσεις τους ανθρώπους να το κάνουν. Είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να θυμούνται. Από πλευράς δημόσιας υγείας, είναι μια ιδανική κατάσταση. Ψάχνουμε να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο που να καλύπτει την Όμικρον, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων μεταλλάξεων και αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση», είπε ο Μπουρλά.

Ο Μπουρλά ανέφερε ακόμη ότι η Pfizer θα μπορούσε να είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση το Μάρτιο για ένα επανασχεδιασμένο εμβόλιο για την καταπολέμηση της Όμικρον και να το παράγει μαζικά.

Επικαλούμενα τρεις μελέτες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η τρίτη δόση ενός εμβολίου mRNA είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της Όμικρον, παρέχοντας 90% προστασία από τη νοσηλεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News