Κόσμος Πέμπτη 20/01/2022, 19:44
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί τη Ρωσία: Βαρύ το τίμημα εάν εισβάλει στην Ουκρανία

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί τη Ρωσία: Βαρύ το τίμημα εάν εισβάλει στην Ουκρανία

Βαρύ θα είναι το τίμημα για τη Ρωσία στην περίπτωση που εισβάλει στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του απο χθες.

Ο ίδιος μιλώντας από τον Λευκό Οίκο νωρίτερα δήλωσε ότι έχει ξεκαθαρίσει τις συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Στην περίπτωση που οποιεσδήποτε, οποιεσδήποτε ρωσικές μονάδες κινηθούν πέρα του ουκρανικού συνόρου, πρόκειται για εισβολή», τόνισε ο Μπάιντεν δημοσίως. Παράλληλα επεσήμανε ότι μία τέτοια κίνηση θα φέρει «σοβαρή και συντονισμένη οικονομική ανταπόκριση, την οποία έχω συζητήσει σε βάθος με τους συμμάχους μας, καθώς και έχω ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο Πούτιν. Αναμφίβολα – ας μην υπάρξει καμία αμφιβολία ότι εάν ο Πούτιν λάβει αυτή την απόφαση, η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

Στην περίπτωση μίας «ήπιας» εισβολής, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει πώς θα ανταποκριθούν, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Αρνητικά σχόλια από την πλευρά της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy δήλωσε νωρίτερα πως οι προειδοποιήσεις του Μπάιντεν από νωρίτερα δεν προκάλεσαν θετικές αντιδράσεις στην Ουκρανία. «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στις μεγάλες δυνάμεις ότι δεν υπάρχουν ήπιες εισβολές και μικρά έθνη. Όπως δεν υπάρχουν ούτε μικρές απώλειες και λίγος θρήνος για την απώλεια αγαπημένων προσώπων», τόνισε ο ίδιος.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε.: Η μοίρα του Nord Stream 2 εξαρτάται από τις προθέσεις της Ρωσίας για την Ουκρανία

Γερμανία: Η Ρωσία θα πληρώσει τίμημα αν κάνει κίνηση στην Ουκρανία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News