Κόσμος Πέμπτη 20/01/2022, 18:01
ΚΟΣΜΟΣ

Κανονικά οι πτήσεις στις ΗΠΑ μετά τα προβλήματα με 5G

Κανονικά οι πτήσεις στις ΗΠΑ μετά τα προβλήματα με 5G

Επανεκκινούν οι πτήσεις αεροσκαφών από και προς τις ΗΠΑ, που είχαν ανασταλεί την Τετάρτη λόγω ανησυχιών για παρεμβολές από τα δίκτυα 5G. Μεταξύ των αεροπορικών που επανέφεραν το πρόγραμμα πτήσεων βρίσκεται και η Emirates, η οποία επλήγη σαφώς περισσότερο από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης σε ώρα ΗΠΑ, η αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας στη χώρα έδωσε το πράσινο φως για τη συνέχιση των πτήσεων για ορισμένους τύπους αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των Boeing 777 ευρείας ατράκτου, τα οποία αξιοποιούνται από πολλές αεροπορικές εταιρείες.

Η Emirates ανέστειλε τις πτήσεις της Τετάρτης φοβούμενη για την ασφάλεια των επιβατών λόγω των ενδεχόμενων παρεμβολών στα συστήματα ελέγχου του αεροσκάφους, ιδίως αυτά που μετρούν το υψόμετρο της πτήσης. Σημειώνεται πως η Emirates έχει στο στόλο της αποκλειστικά αεροσκάφη τύπου 777 και το διώροφο Airbus A380.

Σχόλια από τον πρόεδρο της Emirates

Ο πρόεδρος της Emirates, Tim Clark, απολογήθηκε στους πελάτες της εταιρείας για την αναστάτωση: «Η ασφάλεια θα είναι πάντοτε η πρώτη μας προτεραιότητα και δεν θα ρισκάρουμε ποτέ σε αυτόν τον τομέα», τόνισε ο ίδιος. «Είμαστε χαρούμενοι για την τελευταία εξέλιξη που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε τις απαραίτητες αεροπορικές διασυνδέσεις με τις ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση πελατών και τη μεταφορά φορτίων», σημείωσε ο Clark.

Όσον αφορά τα δίκτυα 5G σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Προς το παρόν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών Verizon και AT&T περιόρισαν τα δίκτυά τους για όσες κεραίες βρίσκονται κοντά σε αεροδρόμια, όσο η υπηρεσία πολιτικής αεορορίας ερευνά ποια αεροσκάφη μπορούν να πετούν με ασφάλεια κοντά σε συχνότητες 5G.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Emirates: Από τις πιο ανεύθυνες καταστάσεις στην καριέρα μου τα προβλήματα με 5G

ΗΠΑ: Ακυρώνουν πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες μετά τα προβλήματα με τα δίκτυα 5G

Πεδίο μάχης μεταξύ πλουσίων και σούπερ-πλουσίων το αεροδρόμιο στα Hamptons

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS