Κόσμος Τετάρτη 19/01/2022, 22:37
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ Μουντιάλ 2022: Κοντά στα 1.600 δολάρια οι πρώτες θέσεις για τον τελικό

Κατάρ Μουντιάλ 2022:  Κοντά στα 1.600 δολάρια οι πρώτες θέσεις για τον τελικό

Οι φίλαθλοι μπορούν να αρχίσουν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA στο Κατάρ, με μια πρώτη θέση για τον τελικό να κοστίζει 5.850 ριάλ Κατάρ (περίπου 1.600 δολάρια).

Οι πλατφόρμες για την αγορά εισιτηρίων άνοιξαν σήμερα Τετάρτη για το μεγαλύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου στον κόσμο, το οποίο ξεκινά το Νοέμβριο. Μια θέση για έναν αγώνα της φάσης των ομίλων ξεκινά από 250 ριάλ (67 δολάρια) για ξένους επισκέπτες, αν και οι κάτοικοι του Κατάρ θα έχουν ειδικές εκπτώσεις και μπορούν να πληρώσουν μόλις 40 ριάλ. Ο σημερινός γύρος πωλήσεων διαρκεί έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου – το οποίο μετατέθηκε από το καλοκαίρι λόγω ζέστης – μπορεί να αποδειχθεί το πρώτο μεγάλο ανοικτό αθλητικό γεγονός για από την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Τόσο η Ιαπωνία όσο και η Κίνα αποφάσισαν να απαγορεύσουν τους διεθνείς επισκέπτες από τους Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Κατάρ έχει πολλά να κερδισει από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η χώρα έχει βρεθεί για πολλά χρόνια αντιμέτωπη με διαμάχες σχετικά με διαφθορά και με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνδέονται με τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η πλούσια σε φυσικό αέριο χώρα έχει επενδύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη υποδομών και την ανέγερση νέων γηπέδων. Διοργανωτές εκτιμούν ότι η εκδήλωση θα δώσει ώθηση 20 δισ. δολαρίων στην οικονομία, αλλά οι κίνδυνοι από νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού θα μπορούσαν να ανατρέψουν αυτές τις προβλέψεις.

Η χώρα φιλοδοξεί να προσελκύσει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διαρκεί ένα μήνα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οπαδοί ενδεχομένως να μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότερους από έναν αγώνες την ημέρα.

Το Κατάρ έχει μισθώσει δύο κρουαζιερόπλοια για να αυξήσει την ικανότητα φιλοξενίας του.

Επίσης, για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αύξησης των τιμών, η κυβέρνηση έχει ορίσει μέγιστες τιμές για το 80% των δωματίων που ενοικιάζονται από την 1η Νοεμβρίου έως το τέλος του τουρνουά, καθιστώντας τα φθηνότερα δωμάτια διαθέσιμα για έως και 464 ριάλ. Η κυβέρνηση θα διαθέσει αυτά τα καταλύματα μέσω μιας διαδικτυακής πύλης που δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί.

Ακόμη και πριν από την προσωρινή αύξηση του πληθυσμού στη χώρα των 2,6 εκατομμυρίων, το Κατάρ γνώρισε τον υψηλότερο πληθωρισμό που έχει καταγραφεί έως σήμερα. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 6,5% τον Δεκέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω του κόστους αναψυχής και μεταφοράς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News