Κόσμος Τρίτη 15/12/2020, 07:52
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Επισήμως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν: Επισήμως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ηχηρή αντεπίθεση του Τζο Μπάιντεν στους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ περί περί αμφισβήτησης της νομιμότητας της εκλογικής του νίκης στην αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου, λίγες ώρες αφότου εξελέγη και επισήμως ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς το Κολέγιο των Εκλεκτόρων επικύρωσε και τυπικά την εκλογή του.

«Σε αυτό τον αγώνα για την ψυχή της Αμερικής, επικράτησε η Δημοκρατία», ανέφερε ο Μπάιντεν σε ομιλία του από τη γενέτειρά του, το Γουίλμιγκτον του Ντέλαγουερ. «Τώρα έχει έλθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, όπως το κάνουμε σε όλη την πορεία της αμερικανικής ιστορίας -να ενωθούμε, να θεραπευθούμε», τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ψηφοφορία της Δευτέρας είχε ιδιαίτερη σημασία, εν μέσω των προσπαθειών του Τραμπ να ανατρέψει τη διαδικασία της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για εκλογική απάτη στην αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου. 

Οι 16 Μεγάλοι Εκλέκτορες της Τζόρτζια ψήφισαν τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο των ΗΠΑ, επικυρώνοντας την νίκη του εκλεγμένου προέδρου στην νότια Πολιτεία αυτή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020. Ομόφωνα πέρ του υποψηφίου των Δημοκρατικών και οι 55 εκλέκτορες της Καλιφόρνια -της μεγαλύτερης σε πληθυσμό πολιτείας των ΗΠΑ- εξσφαλίζοντας στον Μπάιντεν της 270 ψήφους που χρειαζόταν στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Μπάιντεν έκανε λόγο για ενότητα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι επικράτησαν οι δημοκρατικοί θεσμοί της χώρας, παρά τις προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News