Κόσμος Κυριακή 16/01/2022, 07:36
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Καταργείται το υποχρεωτικό test για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Βρετανία: Καταργείται το υποχρεωτικό test για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Οι εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούν από τον ερχόμενο μήνα να ταξιδέψουν δίχως να απαιτείται να κάνουν τεστ για την Covid-19 κατά την επιστροφή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

O υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου ΒασιλείουΓκραντ Σαπς, τάσσεται υπέρ της κατάργησης του μέτρου του υποχρεωτικού τεστ για τους εμβολιασμένους με τουλάχιστον δύο δόσεις, ενόψει του κύματος των εκδρομέων του Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ανακοίνωση σχετικά με την αναθεώρηση των μέτρων για τους ταξιδιώτες αναμένεται στις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει ότι τα θα υποστούν «σημαντική» πίεση τις επόμενες εβδομάδες στη Βρετανία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αποκλείοντας, ωστόσο, το ενδεχόμενο νέων περιορισμών.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πίεση στο NHS, στα νοσοκομεία μας, θα είναι σημαντική κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων εβδομάδων και ίσως περισσότερο», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στο περιθώριο επίσκεψης σε εμβολιαστικό κέντρο στην Αγγλία.

Ο Τζόνσον ο οποίος αναγκάσθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τη βασίλισσα Ελισάβετ, για τα κορωνοπάρτι που έλαβαν χώρα στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας την παραμονή της κηδείας του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Τelegraph, την 16η Απριλίου της περασμένης χρονιάς, στην Ντάουνινγκ Στριτ πραγματοποιήθηκαν δύο αποχαιρετιστήρια πάρτι για ισάριθμους συνεργάτες του πρωθυπουργού: τον Τζέιμς Σλακ, πρώην επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας, και ένα φωτογράφο. Η διασκέδαση και η οινοποσία συνεχίστηκαν έως το πρωί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News