Κόσμος Σάββατο 15/01/2022, 07:48
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συγγνώμη Τζόνσον στη βασίλισσα

Βρετανία: Συγγνώμη Τζόνσον στη βασίλισσα

Συγγνώμη από τη βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για τα κορωνοπάρτι που έλαβαν χώρα στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας την παραμονή της κηδείας του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Τelegraph, την 16η Απριλίου της περασμένης χρονιάς, στην Ντάουνινγκ Στριτ πραγματοποιήθηκαν δύο αποχαιρετιστήρια πάρτι για ισάριθμους συνεργάτες του πρωθυπουργού: τον Τζέιμς Σλακ, πρώην επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας, και ένα φωτογράφο. Η διασκέδαση και η οινοποσία συνεχίστηκαν έως το πρωί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις, τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις διότι βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι πραγματοποιήθηκαν οι δύο κοινωνικές εκδηλώσεις σε μια περίοδο εθνικού πένθους, ζητώντας συγγνώμη από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Αρνήθηκε, πάντως, να αποκαλύψει αν θα πράξει το ίδιο, διά ζώσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός στην επόμενη ακρόαση με την Ελισάβετ Β΄. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με ανθρώπους που συμμετείχαν στα πάρτι και μίλησαν στην Daily Telegraph, το κέφι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας στο υπόγειο και στους κήπους του νούμερου 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Κάποιος υπάλληλος του πρωθυπουργικού γραφείου είχε αναλάβει τον ρόλο του ντισκ τζόκεϊ, ενώ άλλος μετέβη σε γειτονικό σούπερ μάρκετ και επέστρεψε με μια μικρή τροχήλατη βαλίτσα γεμάτη φιάλες κρασιού. Η μουσική συνέχισε να παίζει μέχρι το τέλος της συνάθροισης, ενώ πληροφορίες της Daily Mail αναφέρουν ότι από τα «παιχνίδια» εκείνης της βραδιάς έσπασε η κούνια του γιου του Μπόρις Τζόνσον, Γουίλφρεντ.

Συγγνώμη ζήτησε με ανακοίνωσή του και ο Τζέιμς Σλακ, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε στενός συνεργάτης της πρώην πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. «Θα ήθελα να ζητήσω, συντετριμμένος, συγχώρηση για την οργή και την οδύνη που προκάλεσα. Αυτή η συγκέντρωση δεν θα έπρεπε να έχει γίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News