Κόσμος Παρασκευή 14/01/2022, 22:33
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φορτηγά και τρένα γεμάτα δέματα προς παράδοση, ο νέος στόχος για τους κλέφτες

ΗΠΑ: Φορτηγά και τρένα γεμάτα δέματα προς παράδοση, ο νέος στόχος για τους κλέφτες

Toν τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ, αντί για κλοπές από καταστήματα, ορισμένοι κλέφτες επιδιώκουν έναν άλλο στόχο: Τρένα και φορτηγά γεμάτα δέματα που έχουν πάρει το δρόμο προς διανομή στους πελάτες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της UPS, Κάρολ Τόουμ, δήλωσε ότι ένα από τα φορτηγά της εταιρείας ληστεύτηκε στην Ατλάντα τις πρώτες πρωινές ώρες. Είπε ότι οι κλέφτες σταμάτησαν το φορτηγό όταν ο οδηγός εξήλθε από έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους της εταιρείας διανομής.

«Τον σταμάτησαν υπό την απειλή όπλου. Τον έδεσαν, τον πέταξαν στο πίσω μέρος του φορτηγού και πήραν τα πακέτα», είπε, προσθέτοντας ότι η ληστεία έγινε στα τέλη Δεκεμβρίου.

Στο κέντρο του Λος Άντζελες, ένα βίντεο από τον τοπικό σταθμό του CBS δείχνει ανοιγμένα πακέτα σκορπισμένα πάνω στις γραμμές του τρένου. Οι κλέφτες έκαναν έφοδο σε εμπορευματοκιβώτια τρένου και πέταξαν εν συνεχεία τα χαρτόκουτα που μετέφεραν δέματα από την Amazon και την REI, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με ετικέτες UPS. Αυτά τα εγκαταλελειμμένα κουτιά μετέφεραν εμπορεύματα που κυμαίνονταν από αχρησιμοποίητα τεστ Covid έως είδη ψαρέματος, σύμφωνα με tweets ενός από τους ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBCLA, οι κλοπές αποτελούν σύνηθες ζήτημα τους τελευταίους μήνες.

Η οργανωμένη κλοπή έχει προσελκύσει την προσοχή από τους μεγάλους ομίλους λιανικής αλλά και εμπορικές ενώσεις, μετά από επιθέσεις σε καταστήματα όπως το Nordstrom, αλλά και ανησυχίες ότι οι κλέφτες μπορούν να κλέψουν και να πουλήσουν προϊόντα ανώνυμα στο διαδίκτυο. Διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Target, Neiman Marcus, Levi Strauss & Co. και Walgreens έστειλαν επιστολή στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα, ζητώντας εκτάκτως να περάσει νομοθεσία που καθιστά πιο δύσκολο για τους εγκληματίες να «κρύβονται πίσω από πλαστά ονόματα στο Διαδίκτυο και να διασπείρουν ψευδείς επιχειρηματικές πληροφορίες» σε πλατφόρμες πώλησης προϊόντων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Best Buy, Κόρι Μπάρι είπε ότι τα εγκλήματα – τα οποία μερικές φορές είναι βίαια – έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα εύρεσης προσωπικού για τους ομίλους λιανικής που προσπαθούν να βρουν και αλλά και να κρατήσουν τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στελέχη των Big Tech στο Λευκό Οίκο για την κυβερνοασφάλεια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News